Skip to content
What is Beef Jerky? - Jerky Store Europe

Hva er Beef Jerky?

Det er ingen hemmelighet at Beef Jerky er en elsket snack for mange rundt om i verden. Disse fingerslikkende magre skivene spekemat er en utmerket godbit etter en intens treningsøkt, under bilturer eller praktisk snacking på farten. Men hvis du noen gang har lurt på «Hva er egentlig beef jerky», «hvordan er det laget?», eller om det til og med er bra for deg, har Google-søkeferdighetene dine ført deg til rett sted.

Denne artikkelen dekker beef jerky i detalj og mye mer.

Så, la oss grave inn med en gang.

Hva er Beef Jerky?

Jerky har fått navnet sitt fra quechua-ordet "ch'arki", som bokstavelig talt betyr tørket, saltet kjøtt. Den kommer fra trimmede biffskiver som vanligvis er laget av spekemat som deretter tørkes ut i timevis over lav varme for å kvitte seg med bakterier og fuktighet og forlenge holdbarheten. Mens produsenter bruker forskjellige marinader og krydder for å fremheve smaker, er salt fortsatt den primære andre ingrediensen, og fungerer som et naturlig konserveringsmiddel.

På grunn av dette kan jerky overleve lengre perioder uten å bli ødelagt, noe som gjør det til en svært praktisk og bærbar snacksmat for reisende. Dette næringsrike kjøttet er ikke bare fylt med smak, men har også lavt fettinnhold og høyt innhold av magert protein, slik at du kan unne deg uten bule.

History of the Snack

Selv om mange tror at det var indianerne som oppdaget det "rykkete" for hundrevis av år tilbake, hevder andre at det ble introdusert av inka-stammen, Quechua en gang på 1500-tallet. Selv om pionerene for oppskriften fortsatt er et spørsmål om debatt, har denne velprøvde oppskriften blitt overlevert gjennom generasjoner.

Det sies at indianerne spiste et dehydrert biffprodukt da europeerne først ankom den nye verden. De innså at dette produktet kunne oppbevares praktisk og hadde langsiktig hyllestabilitet. Imidlertid refererte indianerne på den tiden til rykkete biff som "pemmikan", som de brukte som et tilsetningsstoff for animalsk fett eller knust dehydrert frukt. De lærte europeerne hvordan de skulle kutte kjøttet i tynne strimler og hele prosessen med å lage rykk, inkludert variasjoner av forskjellige oppskrifter. Med denne nyfunne oppskriften ble beef jerky raskt et valgfritt mellommåltid ettersom nybyggerne begynte å konsumere tørket kjøtt mer enn noen gang før.

Populariteten til jerky skjøt i været under Nord-Amerikas ekspansjon. På grunn av dens bærbarhet og lange holdbarhet, verdsatte handelsmenn den som en næringsrik snack som de kunne ta med seg i områder med liten tilgang til matforsyninger.

Da industrialderen nærmet seg, innså bedrifter potensialet i beef jerky-produkter i masseskala. I dag liker folk over hele verden å spise beef jerky som mellommåltid.

Hvordan er den laget?

Selv om alle elsker beef jerky, er det kanskje få som vet hvordan det er laget. Her er fire viktige trinn.

Skjæring

Jerky er vanligvis laget av tynne biffskiver med jevn tykkelse. Det første trinnet krever trimming av overflødig fett fordi oljene har en tendens til å forbli selv etter at kjøttet har tørket ut og kan føre til at det blir ødelagt for tidlig. Derfor er det best å alltid velge magert kjøtt som er fritt for marmorering.

Smakstilsetning

I dette trinnet bruker håndverkere sine velprøvde oppskrifter for å sette inn sine signatursmaker i kjøttet. Enten det er en marinade, tørr rub eller saltlake, forblir den fremtredende ingrediensen salt som vil fungere som en smaksforsterker og et naturlig konserveringsmiddel for å forlenge lagringstiden.

Matlaging

Etter at kjøttet er grunnet for tørking, arrangerer rykkviskere strimlene på stativer med lik avstand mellom dem, slik at de koker og tørker i samme hastighet. Selv om tørketeknikkene kan variere, er nøkkelen til perfekt beef jerky å sikre at den når 160 grader Fahrenheit, og deretter kan den fortsette å dehydrere ved lavere temperatur.

Pakking

Etter avkjøling kan den tørkede jerky fortsette for pakking. For å sikre lang levetid og bevare friskheten, bruker produsenter ofte forseglede plastposer og noen ganger vakuumforseglede poser.

Når spises det?

Selv om jerky er en allsidig mat som du kan spise når som helst på dagen, foretrekker de fleste å spise denne proteinsnacksen på disse tidspunktene.

  • Utendørs

For campere og andre friluftsentusiaster, hvis det er en ultimat matbit på farten, må den være rykkete. Enten du trenger å få ny energi eller ta en matbit før du går ut på stiene, er beef jerky den ideelle reisefølget du trenger.

  • Frokost på farten

Det vil alltid være tider når du kommer for sent og må gå glipp av frokost. Med beef jerky trenger du ikke lenger å komme sulten til dagens første møte. Ha den i bilen og nyt den mens du reiser til jobb.

  • Som snacks etter treningsterk>

Trening brenner energi, så du er sulten etter treningen. Jerky er et proteinrikt mellommåltid som du kan spise for å avverge sult og fylle på energien din slik at du kan fortsette å bevege deg.

Fordeler med Beef Jerky

Selv om mange tror at jerky er søppelmat, er sannheten den motsatte. Det er en deilig og sunn snack, som gjør den ideell for reisende, diettere og alle andre.

Her er noen fordeler med beef jerky.

Høyt protein

Enten du prøver å gå ned i kilo eller bulk opp, vil Beef jerky hjelpe deg med å oppfylle ditt daglige proteinbehov. Siden den er høy i protein, inneholder den aminosyrene kroppen din trenger for å bygge og reparere muskler.

Lengere holdbarhet

Beef jerky er ikke bare deilig, men også praktisk å ha med seg på camping, fotturer eller andre steder med begrenset tilgang til mat. En grunn til at det er svært populært blant friluftsfolk.

Lett fett

Kjøttelskere kan unne seg uten frykt fordi det ikke er mye fett i beef jerky. Dette er fordi produktet i hovedsak er dehydrert magert kjøtt.

Konklusjonen

Nå, hvis noen spør deg: "Hva er beef jerky?" eller "hva er fordelene med beef jerky?" Du har all nødvendig kunnskap for å høres ut som en ekspert på emnet! Men hvis du fortsatt er usikker, kan du alltid dele denne artikkelen med dem.

Som artikkelen forklarer i detalj, er Beef Jerky ikke bare en sunn matbit, men den smaker også godt og kan konsumeres hvor som helst og når som helst på dagen.

Older Post
Newer Post